Duizel_ZO4.png
Sint-Jansmis Duizel 30 juni in Duysels Huys, met speciaal orgelmuziek van Anja Schmerbauch.
 
Het Duysels Huys is speciaal in stand gehouden door de familie van der Leegte om onder andere toch kerkdiensten en andere activiteiten in Duizel te kunnen houden.
Dit jaar is er in Duizel weer een Sint-Jansmis op 30 juni. Omdat er geen reguliere missen meer in Duizel zijn, hebben we samen met de parochie besloten om in het Duysels Huys de Sint-Jansmis te houden.
 
Eerder heeft Wim van der Leegte aan Anja Schmerbauch gevraagd enkele van zijn favoriete muziekstukken op orgel te laten horen. Zij was deze stukken aan het instuderen terwijl het nieuws kwam van Wim zijn overlijden. Uit respect en ter nagedachtenis aan Wim heeft het Duysels Huys Anja gevraagd alsnog deze muziekstukken te gaan spelen. Zij zal in en na de St.-Jansmis verschillende stukken spelen waaronder ook My Way van Frank Sinatra en Bohemian Rhapsody.
 
Geen openluchtmis aan de kiosk dus, maar wel in ons mooie Duysels Huys. Het vieren van de geboortedag van onze patroonheilige Sint-Jan-de-Doper heeft altijd een belangrijke plaats in ons dorp gehad. We realiseren ons dat we de lange traditie van de openluchtmis sinds 1973 hiermee onderbreken. Maar we vinden het ook een eer om het mooie gebouw voor deze mis te mogen gebruiken. De mis wordt voorgegaan door Pastoor van Lamoen en begeleid door het Herenkoor.
De collecte zal worden besteed aan een goed doel, namelijk de Ziekengroep Duizel. Deze organisatie is ontstaan uit onze voormalige parochie St-Jan-Geboorte en behartigd zieke dorpsgenoten en 85-plussers.
De mis begint om 10.30 uur op Zondag 30 juni 2024. Zorg dat u 10.25 uur aanwezig bent.
Breng uw oude en een nieuwe Sint-Janstros mee. De nieuwe worden gezegend en de oude verbrand. Deze traditie houden we graag in stand. Graag tot ziens.
 
Na afloop van de mis kan dan de voortgang van de verbouwing van het Duysels Huys worden bezichtigd, terwijl het orgel nog zal worden bespeeld door Anja.
Aansluitend wordt iedereen uitgenodigd voor een gezellig kopje koffie of thee, aangeboden door de Parochie in Dorpshuis Mfa de Smis.
 
Namens de Parochie Willibrordus-samen en de overheid van Gilde St. Jan Baptist Duizel, Hebt u een vraag of wilt iets melden, mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
...

De koning komt uit Duizel

05-07-2024

Zaterdag 29 juni was het koningschieten bij de handboogvereniging Rozenjacht – Recht door zee in Hoogeloon. Een traditie die altijd samenvalt met Loon kermis. Leden van de vereniging schieten 2x25 pijlen waarbij uiteindelijk 6 schutters zich hadden gekwalificeerd voor de spannende finale ronde. Met 10 pijlen werden de titels voor dit jaar verschoten . De beste schutter was Albert Tutelaers (Duizel) en werd koning, Bert Geboers prins en Harry Rade...

...

Nieuwe Levenskracht - Opening kermis 2024

03-07-2024

Graag nodigen we alle kinderen tm groep 8 uit voor de GRATIS Kinderloterij. Opening Duizel Kermis Tijdens de opening van de Duizelse kermis worden alle kinderen tm groep 8 uitgenodigd om deel te nemen aan de gratis “kinderloterij". Alle kinderen ontvangen tijdens de opening een lot waarmee ze mee kunnen doen aan de loterij en zomerse prijzen kunnen winnen. Daarnaast zal er voor alle aanwezige kinderen iets lekkers klaarliggen. Wat:  Kinderlo...

...

PARCOURSAFSLUITING WIELERRONDE VAN DUIZEL 2024

21-06-2024

PARCOURSAFSLUITING WIELERRONDE VAN DUIZEL 2024 De wielronde van Duizel is alweer bijna zover: op maandag 29 juli a.s. al weer de 67e editie van de Wielerronde Om De Gele Trui van Duizel. Duizel is dan weliswaar een klein dorp maar daar komen toch enkele “”grote” doorgaande regionale wegen samen. Om nu de mensen uit de regio en de Duizelse inwoners zelf duidelijkheid te verschaffen volgt hieronder enige toelichting omtrent het afsluiten van het...

...

D'n INLOOP (vakantie)

21-06-2024

  D'n INLOOP (vakantie)   Tijdens de zomervakantie heeft de Smis aangepaste openingstijden.  Wij zijn daarom gesloten op woensdagmiddag 10 en 17 juli en op 7 en 14 augustus. Wij zijn wel open op 24 en 31 juli, iedereen is dan van harte welkom.  Vanaf 21 augustus is alles weer als vanouds.   Fijne vakantie Jacqueline & Rosina...

...

Tennisvereniging Duysel Zomer Challenge 2024

21-06-2024

Tennisvereniging Duysel Zomer Challenge 2024 Een voordelig zomer abonnement voor 3 maanden en voor alle leeftijden!   Een mooie manier om kennis te maken met tennis of om je oude sport weer op te pakken. Tennisvereniging Duysel biedt deze zomer tennis voor voetballers, hockeyers en andere teamspelers die een zomerstop hebben van hun eigen sport.   Ook sporters die veel binnen sporten en in de zomer buiten willen sporten, zijn van harte w...

ED regio nieuws