Duizel_noord2.png
Goede Doelenweek Eersel weer in aantocht
 
De afgelopen jaren zijn de inwoners van de gemeente Eersel langzamerhand vertrouwd geraakt met het gegeven dat er steeds minder afzonderlijke collectes langs de deuren komen.
Dit komt doordat een groot aantal landelijke goede doelen, die voorheen afzonderlijk te werk gingen, nu optrekken in één gezamenlijke collecte onder de benaming Goede Doelenweek.
In de gemeente Eersel is hiermee gestart in 2019, dus wordt het dit jaar alweer de zesde keer dat er een dergelijke collecteweek plaatsvindt.
Eind maart en eerste helft april is de meest geschikte periode voor een dergelijk evenement, omdat dan de winter voorbij is, het 's avonds voldoende lang licht is, en de mensen veelal nog thuis zijn aan te treffen, voordat ze in het voorjaar in beslag worden genomen door activiteiten buitenshuis.
Dit jaar zal de Goede Doelenweek plaatsvinden van maandag 8 t/m zaterdag 13 april.
 
Logistieke operatie
Aan zo'n gezamenlijke collecte van twintig goede doelen gaat altijd weer veel voorbereiding vooraf. Het is in veel opzichten een grote logistieke operatie, waar met allerlei zaken rekening moet worden gehouden.
Zo moeten er o.a. duizenden enveloppen worden gedrukt, die vervolgens verdeeld worden over de dorpen en het buitengebied van de gemeente Eersel.
Die meer dan 8000 enveloppen worden vervolgens voorzien van informatieve inhoud door cliënten van De Groote Aard te Eersel en Initiatief Thuis in Oers te Oerle.
Al vele jaren zorgen zij voor welkome ondersteuning bij de voorbereiding van de GDW, waarvoor de Stichting Goede Doelenweek Eersel hen zeer erkentelijk is.
Natuurlijk kunnen we ook nog ondersteuning gebruiken bij het collecteren.
 
Wat houdt het collecteren in?
Het collecteren vraagt helemaal niet zoveel werk als er vaak wordt gedacht.
En het kan ook leuk zijn! Door de grote bekendheid van de Goede Doelenweek en het gemak van betalen per envelop of per QR-code staan veel mensen positief tegenover onze activiteit. Dat vertaalt zich in positieve reacties. De meeste collectanten doen hun eigen straat of wijkje en het gaat bijna nooit om meer dan 30 adressen.
In de eerste week hoeven alleen de enveloppen in de bus te worden gedaan, dit is zo gebeurd. In de tweede week haal je de enveloppen op. Dit kan op één avond gebeuren en kost maximaal een paar uur, waarna eventueel later nog een paar adressen worden nagelopen.
Daarna wordt de collectebus afgegeven bij de wijkcoördinator en zit het werk erop.
 
Zin om mee te doen?
Als je zin hebt om mee te doen na het lezen van deze informatie over de Goede Doelenweek, willen we je graag verwelkomen als nieuwe collectant.
Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Ilse van Kasteren tel. 06-27495544.
Je kunt ook gaan naar de website van de Goede Doelenweek, www.gdweersel.nl.
Ga naar 'Collectanten' en meld je aan door een bericht achter te laten op de website.
Dan zal er zo snel mogelijk contact met je worden opgenomen.
...

DOT 2024; opentuinroute in Duizel

04-05-2024

DOT 2024; opentuinroute in Duizel   In het weekend van 1 en 2 juni is er weer een opentuinroute in Duizel. Dit keer zijn er drie tuinen in Duizel, variërend van bloementuin, parkje, tuinen met vijvers zijn alleen al door hun ligging de moeite waard om te bezoeken. Het weidse platteland van de Kempen vormt soms een boeiende achtergrond. Steeds vindt U enthousiaste tuinbezitters die vol passie over hun tuin kunnen vertellen. De tuinen zijn op...

...

Oproep standhouders feelgoodmarket

04-05-2024

Oproep standhouders feelgoodmarket   In het weekend van 13-14 en 15 september 2024 viert onze vereniging haar 60 jarig jubileum. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een groot een jubileumconcert. Voor de zondag hebben we in gedachten om een leuke middag voor de gehele Duizelse gemeenschap te organiseren met daarbij een feelgoodmarket.   Behalve lekker weer hebben we daar de hulp en deelname van mensen buiten de vereniging bij nodig. Het is ...

...

Koffie en cake met de dorpsraad

04-05-2024

Koffie en cake met de dorpsraad   Hallo dorpsgenoten. Even voorstellen. Wij zijn de dorpsraad van ons mooie Duizel: Frans Renders, Aukje Plas, Xander Koolen en Jaap Leeflang.   Als dorpsraad vormen we de schakel tussen het dorp en de gemeenteraad Eersel. Onze missie is een leefbaar en toekomstbestendig Duizel. Tot nu toe zijn we vooral op de achtergrond bezig met allerlei zaken zoals: woonbeleid, Eindhoven airport, verkeersveiligheid etc. ...

...

Openluchtmis Sint-Jansfeest naar Duysels Huys

04-05-2024

  Openluchtmis Sint-Jansfeest naar Duysels Huys   Dit jaar is er in Duizel weer een Sint-Jansmis op 30 juni. Omdat er geen reguliere missen meer in Duizel zijn, hebben we samen met de parochie besloten om in het Duysels Huys de Sint-Jansmis te houden. Het Duysels Huys wordt speciaal in stand gehouden door de familie van der Leegte om onder andere toch Diensten in Duizel te kunnen houden.   Geen openluchtmis aan de kiosk dus, maar wel in on...

...

De gemeente op bezoek

04-05-2024

De gemeente op bezoek Maandag 13 mei komt wethouder Kraaijeveld, samen met een aantal ambtenaren van de gemeente, langs voor een zogeheten dorpsschouw. Dit houdt in dat wij samen met hen een ronde door het dorp maken waarbij we zaken in de openbare ruimte onder de aandacht kunnen brengen.   Zijn er dingen in Duizel waarvan u denkt: “Daar moet de gemeente echt eens naar kijken!” dan is dit uw kans om het hen te laten weten. Stuur een beri...

ED regio nieuws

Geen feed gevonden