Duizel_ZO4.png
Resultaten bijeenkomst 17 oktober in De Smis.
Wat gaan we doen in 2025?
 
Op dinsdag 17 oktober werd een bijeenkomst gehouden in De Smis om wat plannen op te halen om het 1000-jarig bestaan van Duizel in 2025 te gaan vieren.
Er werden op deze avond door ruim 30 personen uit Duizel een aantal voorzetjes gegeven over de mogelijkheden  activiteiten te organiseren en uitingen van dit jubileum kenbaar te maken in Duizel en omgeving.
 
Verschillende ideeën werden aangedragen zoals het uitgeven van een jubileumboek, het plaatsen van een “monument”, het planten van een rode beuk (met daarbij een tijdcapsule) bij het Duysels Huys, een jaar lang een tentoonstelling in het Duysels Huys van oude en nieuwe foto’s en historische voorwerpen en attributen die betrekking hebben op Duizel en het door verenigingen organiseren van activiteiten. Dit laatste, mogelijk in combinatie, met al een of meer door een vereniging geplande activiteiten in 2025.
We denken hierbij bijvoorbeeld aan een processie rond Sint Jan, compleet met versierde straten, bruidjes en een rondwandeling in een optocht met diverse verenigingen en een viering met de zegening van de Sint Janstrossen op het plein. De vendelgroet van het gilde mag dan natuurlijk niet ontbreken. Daarna kan er een gezellige middag aan gekoppeld worden met muzikaal en ander vermaak.
 
Ook werd aangegeven dat een en ander dient te worden georganiseerd op een zodanige manier dat alle inwoners van Duizel, van jong tot oud, zich erbij betrokken voelen en kunnen deelnemen. De schooljeugd dient nadrukkelijk bij de activiteiten betrokken te worden.
Het is echter wel van belang dat de organisatie van een activiteit kan rekenen op de hulp en medewerking van de verenigingen en de inwoners van Duizel om een en ander goed op poten te kunnen zetten.
We gaan ons op korte termijn beraden over de diverse ingebrachte ideeën en zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.
 
Als u als vereniging al plannen heeft voor 2025, laat het ons weten. Wellicht kunnen we samen uw activiteit(en) meer in de belangstelling brengen en hier samen met alle Duizelse mensen van gaan genieten!
Laat het ons weten en stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
...

DOT 2024; opentuinroute in Duizel

04-05-2024

DOT 2024; opentuinroute in Duizel   In het weekend van 1 en 2 juni is er weer een opentuinroute in Duizel. Dit keer zijn er drie tuinen in Duizel, variërend van bloementuin, parkje, tuinen met vijvers zijn alleen al door hun ligging de moeite waard om te bezoeken. Het weidse platteland van de Kempen vormt soms een boeiende achtergrond. Steeds vindt U enthousiaste tuinbezitters die vol passie over hun tuin kunnen vertellen. De tuinen zijn op...

...

Oproep standhouders feelgoodmarket

04-05-2024

Oproep standhouders feelgoodmarket   In het weekend van 13-14 en 15 september 2024 viert onze vereniging haar 60 jarig jubileum. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een groot een jubileumconcert. Voor de zondag hebben we in gedachten om een leuke middag voor de gehele Duizelse gemeenschap te organiseren met daarbij een feelgoodmarket.   Behalve lekker weer hebben we daar de hulp en deelname van mensen buiten de vereniging bij nodig. Het is ...

...

Koffie en cake met de dorpsraad

04-05-2024

Koffie en cake met de dorpsraad   Hallo dorpsgenoten. Even voorstellen. Wij zijn de dorpsraad van ons mooie Duizel: Frans Renders, Aukje Plas, Xander Koolen en Jaap Leeflang.   Als dorpsraad vormen we de schakel tussen het dorp en de gemeenteraad Eersel. Onze missie is een leefbaar en toekomstbestendig Duizel. Tot nu toe zijn we vooral op de achtergrond bezig met allerlei zaken zoals: woonbeleid, Eindhoven airport, verkeersveiligheid etc. ...

...

Openluchtmis Sint-Jansfeest naar Duysels Huys

04-05-2024

  Openluchtmis Sint-Jansfeest naar Duysels Huys   Dit jaar is er in Duizel weer een Sint-Jansmis op 30 juni. Omdat er geen reguliere missen meer in Duizel zijn, hebben we samen met de parochie besloten om in het Duysels Huys de Sint-Jansmis te houden. Het Duysels Huys wordt speciaal in stand gehouden door de familie van der Leegte om onder andere toch Diensten in Duizel te kunnen houden.   Geen openluchtmis aan de kiosk dus, maar wel in on...

...

De gemeente op bezoek

04-05-2024

De gemeente op bezoek Maandag 13 mei komt wethouder Kraaijeveld, samen met een aantal ambtenaren van de gemeente, langs voor een zogeheten dorpsschouw. Dit houdt in dat wij samen met hen een ronde door het dorp maken waarbij we zaken in de openbare ruimte onder de aandacht kunnen brengen.   Zijn er dingen in Duizel waarvan u denkt: “Daar moet de gemeente echt eens naar kijken!” dan is dit uw kans om het hen te laten weten. Stuur een beri...

ED regio nieuws