Duizel_noord2.png

PARCOURSAFSLUITING WIELERRONDE VAN DUIZEL 2024

De wielronde van Duizel is alweer bijna zover: op maandag 29 juli a.s. al weer de 67e editie van de Wielerronde Om De Gele Trui van Duizel. Duizel is dan weliswaar een klein dorp maar daar komen toch enkele “”grote” doorgaande regionale wegen samen. Om nu de mensen uit de regio en de Duizelse inwoners zelf duidelijkheid te verschaffen volgt hieronder enige toelichting omtrent het afsluiten van het parcours en de wegen er naar toe voor wat betreft de wielerronde Om De Gele Trui te Duizel.

De Gemeentelijke Vergunning is verleend tot algehele afsluiting van het parcours vanaf het tijdstip van 10.00 uur ’s-morgens, waarbij uiteraard rekening gehouden wordt met eventuele hulpdiensten in geval van calamiteiten.

De organisatie zou het zeer op prijs stellen als deze afsluitingstijd door een ieder ook netjes gerespecteerd wordt:

  • Denk aan de risico’s voor de vele vrijwilligers (meer dan 100 in getal), mensen van het geluid, reclame, jurywagen en finishstraat, die zich allen reeds vóór 10.00 uur op het parcours bevinden, die risico’s worden anders veel en veel te groot.
  • Een aantal bijna ongelukjes moeten we niet willen laten ontaarden in een zogenaamde ”als het kalf verdronken is”-situatie.
  • Ook voor de veiligheid van de automobilist zelf: er bevinden zich op en rond het parcours allerlei mensen, voertuigen en materialen die daar normaliter niet aanwezig zijn.

Omleidingsroutes worden duidelijk aangegeven.

Komende vanuit de richting Vessem/Hoogeloon wordt u op de Hoef in Duizel keurig omgeleid via de Knegselsedijk en de Steenovens om aldus via De Stuiver in Eersel uw reis regulier te kunnen vervolgen.

Komende vanuit de richting Eersel wordt u bij de rotonde op de Molenweg in Eersel keurig omgeleid via de Wolverstraat en Hapertseweg (provinciale weg) om ter hoogte van De Donksbergen de rechter afslag te nemen om vervolgens middels linksaf slaan op De Donk uw weg richting Hoogeloon/Vessem/Casteren te kunnen vervolgen.

De organisatie verzoekt dan ook vriendelijk:

  • Aan de Duizelnaren om hun boodschappen vóór 10.00 uur ‘s-morgens in huis te hebben gehaald en de auto alsdan veilig op de inrit of in de garage te hebben gestald.
  • Aan de omwonende Kempenaren om vanaf 10.00 uur ’s-Morgens van de hiervoor gemelde omleidingsroutes gebruik te maken.

We hebben dat even voor u nagereden en dat scheelt u welgeteld 2 minuten extra reistijd. En zeg nu zelf: wat is nu 2 minuten op een mensenleven?

Mocht u desalniettemin hiermee toch een onoverkomelijk probleem hebben dan kunt u altijd nog vrijdagavond 26 juli tussen 19.00 en 20.00 telefonisch contact op nemen met Coördinator Parcoursafsluiting Stijn Boerboom, tel. 06 – 19108158

...

De koning komt uit Duizel

05-07-2024

Zaterdag 29 juni was het koningschieten bij de handboogvereniging Rozenjacht – Recht door zee in Hoogeloon. Een traditie die altijd samenvalt met Loon kermis. Leden van de vereniging schieten 2x25 pijlen waarbij uiteindelijk 6 schutters zich hadden gekwalificeerd voor de spannende finale ronde. Met 10 pijlen werden de titels voor dit jaar verschoten . De beste schutter was Albert Tutelaers (Duizel) en werd koning, Bert Geboers prins en Harry Rade...

...

Nieuwe Levenskracht - Opening kermis 2024

03-07-2024

Graag nodigen we alle kinderen tm groep 8 uit voor de GRATIS Kinderloterij. Opening Duizel Kermis Tijdens de opening van de Duizelse kermis worden alle kinderen tm groep 8 uitgenodigd om deel te nemen aan de gratis “kinderloterij". Alle kinderen ontvangen tijdens de opening een lot waarmee ze mee kunnen doen aan de loterij en zomerse prijzen kunnen winnen. Daarnaast zal er voor alle aanwezige kinderen iets lekkers klaarliggen. Wat:  Kinderlo...

...

PARCOURSAFSLUITING WIELERRONDE VAN DUIZEL 2024

21-06-2024

PARCOURSAFSLUITING WIELERRONDE VAN DUIZEL 2024 De wielronde van Duizel is alweer bijna zover: op maandag 29 juli a.s. al weer de 67e editie van de Wielerronde Om De Gele Trui van Duizel. Duizel is dan weliswaar een klein dorp maar daar komen toch enkele “”grote” doorgaande regionale wegen samen. Om nu de mensen uit de regio en de Duizelse inwoners zelf duidelijkheid te verschaffen volgt hieronder enige toelichting omtrent het afsluiten van het...

...

D'n INLOOP (vakantie)

21-06-2024

  D'n INLOOP (vakantie)   Tijdens de zomervakantie heeft de Smis aangepaste openingstijden.  Wij zijn daarom gesloten op woensdagmiddag 10 en 17 juli en op 7 en 14 augustus. Wij zijn wel open op 24 en 31 juli, iedereen is dan van harte welkom.  Vanaf 21 augustus is alles weer als vanouds.   Fijne vakantie Jacqueline & Rosina...

...

Tennisvereniging Duysel Zomer Challenge 2024

21-06-2024

Tennisvereniging Duysel Zomer Challenge 2024 Een voordelig zomer abonnement voor 3 maanden en voor alle leeftijden!   Een mooie manier om kennis te maken met tennis of om je oude sport weer op te pakken. Tennisvereniging Duysel biedt deze zomer tennis voor voetballers, hockeyers en andere teamspelers die een zomerstop hebben van hun eigen sport.   Ook sporters die veel binnen sporten en in de zomer buiten willen sporten, zijn van harte w...

ED regio nieuws