Duizel_ZO4.png
Jos Beerens loopt 4Daagse voor AMY and Friends
 
Waar: Nijmegen
Wanneer: 18, 19, 20 en 21 juli 2023
 
 
 
Jos Beerens loopt dit jaar de 4Daagse van Nijmegen voor de ANBI-stichting genaamd: Stichting AMY and Friends Nederland, die is gehuisvest in Eersel.
Deze stichting heeft zich ten doel gesteld om het verschil te maken voor kinderen met de verwoestende verouderingsziekte ‘Cockayne Syndroom’ en de gerelateerde aandoening ‘Trichothiodystrofie’. Deze kinderen verouderen versneld door een reparatiestoornis in het DNA. Hierdoor ontstaan veel ernstige lichamelijke en mentale problemen, waardoor de patiënten op jonge leeftijd overlijden. 
Stichting AMY and Friends biedt medische, praktische en emotionele ondersteuning aan de patiënten en aan hun families. AMY and Friends staat in nauw contact met een groot team van medisch- en wetenschappelijk specialisten, wereldwijd. De stichting probeert op verschillende manieren meer bekendheid te werven voor deze zeldzame aandoeningen en ondersteunt wetenschappelijk onderzoek. 
Stichting AMY and Friends Nederland bestaat alleen uit vrijwilligers en kent dus geen betaalde banen. 
Naast aandacht en bekendheid voor de zeldzame aandoening(en), die leidt tot een zeer beperkte levensduur voor deze kinderen,  zijn er ook nog veel (financiële) middelen nodig voor onderzoek naar de oorzaak en eventueel mogelijke behandeling van deze aandoening(en). Voor meer informatie hieromtrent zie: http://www.amyandfriends.nl/
 
Voor Jos persoonlijk is vier dagen wandelen voor dit goede doel beter dan wegkijken van de zware lijdensweg die de kinderen met deze ziekten moeten doormaken.
 
Jos Beerens is weliswaar woonachtig te Eersel, geboren te Hoogeloon, maar duidelijk getogen te Duizel, op de Hoef. Hij is nog altijd stevig verbonden met ons mooie dorp en niet alleen vanwege zijn veel hier wonende familieleden en vrienden. Na een opstart van z’n voetbalcarrière bij vv Hoogeloon is hij op 11-jarige leeftijd, tijdens de zogenaamde “Ruilverkaveling” in 1970 , niet alleen in Duizel komen wonen maar heeft zich ook onmiddellijk aangesloten bij onze plaatselijke trots Dosko ’32. Hoewel hij gedurende de afgelopen 10 jaren enige uitstapjes als trainer heeft gemaakt is hij altijd lid gebleven van deze mooie vereniging. Voor de goede tellers onder ons: inmiddels dus al 53 jaar.
Ook bij het Wielercomité ‘Om de Gele Trui” van Duizel draagt Jos, als vrijwilliger. Inmiddels al weer 49 jaar zijn steentje bij, en hij is dus al met al met grote regelmaat in Duizel te vinden.
En als kers op de taart is hij afgelopen donderdag ook nog eens gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van zijn oude liefde Dosko ’32.
Dus we hebben hier duidelijk van doen met een Duizelnaar die toevallig in Eersel woont.
 
Jos heeft de 4Daagse reeds vier keer eerder met succes voltooid en wil dit jaar nog één keer gaan voor dit verschrikkelijk goede doel en hierbij proberen om zoveel mogelijk financiële middelen bij elkaar te lopen voor de Stichting AMY and Friends. Hij wil dit doen met de sympathieke gedachte om zoveel mogelijk mensen te bereiken en aan allen een kleine bijdrage te vragen. Vele kleintjes maken namelijk ook nog altijd één grote.
Je kunt via de link onder zijn foto rechtstreeks doneren waarbij Jos nog op wil merken, in het kader van het vorenstaande, dat je niet voor een voorgedrukt bedrag hoeft te kiezen. Je kunt namelijk zelf ook een kleiner bedrag invullen.
 
Efkes Duyselen wenst Jos heel veel succes met én het lopen én met zijn inzamelingsactie.
...

DOT 2024; opentuinroute in Duizel

04-05-2024

DOT 2024; opentuinroute in Duizel   In het weekend van 1 en 2 juni is er weer een opentuinroute in Duizel. Dit keer zijn er drie tuinen in Duizel, variërend van bloementuin, parkje, tuinen met vijvers zijn alleen al door hun ligging de moeite waard om te bezoeken. Het weidse platteland van de Kempen vormt soms een boeiende achtergrond. Steeds vindt U enthousiaste tuinbezitters die vol passie over hun tuin kunnen vertellen. De tuinen zijn op...

...

Oproep standhouders feelgoodmarket

04-05-2024

Oproep standhouders feelgoodmarket   In het weekend van 13-14 en 15 september 2024 viert onze vereniging haar 60 jarig jubileum. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een groot een jubileumconcert. Voor de zondag hebben we in gedachten om een leuke middag voor de gehele Duizelse gemeenschap te organiseren met daarbij een feelgoodmarket.   Behalve lekker weer hebben we daar de hulp en deelname van mensen buiten de vereniging bij nodig. Het is ...

...

Koffie en cake met de dorpsraad

04-05-2024

Koffie en cake met de dorpsraad   Hallo dorpsgenoten. Even voorstellen. Wij zijn de dorpsraad van ons mooie Duizel: Frans Renders, Aukje Plas, Xander Koolen en Jaap Leeflang.   Als dorpsraad vormen we de schakel tussen het dorp en de gemeenteraad Eersel. Onze missie is een leefbaar en toekomstbestendig Duizel. Tot nu toe zijn we vooral op de achtergrond bezig met allerlei zaken zoals: woonbeleid, Eindhoven airport, verkeersveiligheid etc. ...

...

Openluchtmis Sint-Jansfeest naar Duysels Huys

04-05-2024

  Openluchtmis Sint-Jansfeest naar Duysels Huys   Dit jaar is er in Duizel weer een Sint-Jansmis op 30 juni. Omdat er geen reguliere missen meer in Duizel zijn, hebben we samen met de parochie besloten om in het Duysels Huys de Sint-Jansmis te houden. Het Duysels Huys wordt speciaal in stand gehouden door de familie van der Leegte om onder andere toch Diensten in Duizel te kunnen houden.   Geen openluchtmis aan de kiosk dus, maar wel in on...

...

De gemeente op bezoek

04-05-2024

De gemeente op bezoek Maandag 13 mei komt wethouder Kraaijeveld, samen met een aantal ambtenaren van de gemeente, langs voor een zogeheten dorpsschouw. Dit houdt in dat wij samen met hen een ronde door het dorp maken waarbij we zaken in de openbare ruimte onder de aandacht kunnen brengen.   Zijn er dingen in Duizel waarvan u denkt: “Daar moet de gemeente echt eens naar kijken!” dan is dit uw kans om het hen te laten weten. Stuur een beri...

ED regio nieuws