Donk_Duizel.png

Multivoices 50 jaar!! In concert.

Een zeer verdiend grandioos feest!

‘Memories ‘ was de titel van het concert. En dat was ook zo: alle liederen riepen herinneringen op van al eerder gegeven concerten. En van andere tijden!

Hoeveel concerten er gegeven zijn weet ik niet, maar misschien ook wel vijftig in zo’n lange tijd. En altijd waren het mooie uitvoeringen; tot in de puntjes verzorgd. Steeds weer een nieuw idee van optreden.

En dit jubileum-optreden was de kers op de taart van 50 jaar koor Multivoices. Dat moet veel repetities, ideeën en inzet gekost hebben. Alles werd zonder tekst of muzikale begeleiding uit het hoofd gezongen!  Natuurlijk was Cees van Beers als dirigent top in zijn begeleiding. Het enthousiasme spatte er vanaf.

 Vooral de choreografie! Bij vrijwel elk lied stond het koor in een andere opstelling en zelfs tijdens het zingen werd er van opstelling veranderd. Probeer maar eens te onthouden waar je bij elke wisseling tijdens 20 liederen moet staan. Er zal vast wel ergens een spiekbriefje gehangen hebben maar dan nog… Toen ik er met een van de koorleden over sprak zei ze ook dat ze dit samen opgebouwd hebben; tijdens elke repetitie werd er weer een stukje aan gebouwd, in overleg met elkaar. De bewegingen maakten het optreden heel levendig. Evenals de solo optredens. Telkens was er een andere stemhoogte te horen.

Ook leuk was de indeling van het programma met dagdelen; nacht, morgen , middag en avond.

Vlak voor de pauze werd er een lid: Jan Wouters gedecoreerd. Het was mooi om te zien hoe Jan om zich heen keek toen hij zijn naam genoemd hoorde worden. Hij keek rond alsof er nog een andere Jan Wouters in de zaal was. “Ben ik dat?” moet hij gedacht hebben. Vol verbazing liep hij toch naar voren waar ondertussen de burgemeester klaar stond om hem te decoreren en te benoemen als lid in de orde van Oranje Nassau. En nog keek hij als ’wat overkomt mij nou?’ Een mooie bos bloemen ontbrak niet evenals de oorkonde die bij zo’n onderscheiding hoort. En José werd op het podium gevraagd. Ook zij heeft zeker haar steentje bijgedragen om Jan zoveel jaren de kans te geven veel tijd aan het koor te besteden. Als ik goed geïnformeerd ben is Jan vanaf het begin bij Multi Voices betrokken geweest. Nu is hij voorzitter.

Na de pauze werden de middag en avond nog bezongen. Ook weer gedeeltelijk met solo’s, geweldige stemmen. Mooi dat achter op het programmablad de verschillende soorten van zangstemmen stonden met de namen er bij. Ook hoop ik dat de verschillende jonge leden met mooie stemmen er voor zorgen dat Multi Voices ook 100 jaar nog viert!

Antoinette Koolen- van der Velden.

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslag Elite/Beloften Mannen

05-08-2023

Uitslag Elite/Beloften Mannen  ...

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslag Elite/Beloften Dames

05-08-2023

Uitslag Elite/Beloften Dames  ...

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslag Kempencup

05-08-2023

Uitslag van de Kempencup  ...

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslagen Stratenloop

05-08-2023

Hieronder staan de uitslagen van de stratenloop van zowel de 4 als de 10 km voor de vrouwen en voor de mannen. UItslah stratenloop 4 km Uitslag stratenloop 10 km          ...

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslag Ploegenkoers

05-08-2023

Uitslag Ploegenkoers  ...

ED regio nieuws

Geen feed gevonden
ZorgOmDuizel.png
deKempenOnline.png
EfkesDuyselen.png