Duizel_rotonde.png
Goede Doelen Week Eersel komt dichterbij
 
Binnenkort zal al weer de vijfde Goede Doelenweek in de gemeente Eersel plaatsvinden, te weten in de week ná Pasen, van dinsdag 11 t/m zaterdag 15 april.
Het is de zoveelste keer dat een bundeling van een aantal bekende landelijke goede doelen in de gemeente Eersel samen optrekken in één jaarlijkse collecteweek.
De versnippering van de vele afzonderlijke collectes is hiermee voor een groot deel teruggedrongen en de inwoners van de gemeente Eersel zijn inmiddels vertrouwd geraakt met deze gezamenlijke collecteweek.
 
Ondersteuning
Vele honderden collectanten uit de verschillende dorpen gaan zich hier weer voor inzetten en achter de schermen is er in de afgelopen tijd veel werk verricht ten einde een wederom succesvol verloop van de collecte te verzekeren.
Zo zijn er vele duizenden enveloppen en goede doelenlijsten gedrukt, die vervolgens verdeeld worden over alle dorpen en het buitengebied van de gemeente Eersel.
Die meer dan 8000 enveloppen zijn in de afgelopen maanden weer voorzien van informatieve inhoud door cliënten van D'n Grote Aard te Eersel en Initiatief Thuis in Oers te Oerle.
Al vanaf het begin van de Goede Doelenweek kan de organisatie gebruik maken van de welkome ondersteuning van deze instellingen en daarvoor zijn wij dan ook zeer erkentelijk.
 
Verdeling over dorpen
Van alle enveloppen krijgt Eersel dorp de grootste bulk toebedeeld: ruim 4500 adressen krijgen een envelop van de GDW in de bus.
De overige 4000 enveloppen gaan naar Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre en Knegsel.
De plaatselijke coördinatoren zorgen dat het collectemateriaal, enveloppen, bussen, pasjes, etc. bij de collectanten terecht komen, die vervolgens hun werk kunnen gaan doen in de verschillende wijken.
 
Meer Goede Doelenweken in de Kempen
Eind 2018 namen coördinatoren van verschillende collectes het initiatief tot de oprichting van de Stichting Goede Doelenweek Eersel, waarna de eerste gezamenlijke collecte plaatsvond in het voorjaar van 2019, die onmiddellijk een succes bleek. In de afgelopen jaren is deze formule steeds meer ingeburgerd geraakt, met steeds mooie resultaten als gevolg.
In de naburige gemeentes is dit dan ook niet onopgemerkt gebleven en inmiddels hebben organisatoren in Bergeijk, Bladel en Reusel ook besloten dit jaar voor een dergelijke opzet te kiezen, geïnspireerd door het voorbeeld van Eersel.
Er zal dit jaar in de diverse plaatselijke en regionale bladen dus veel te lezen en horen zijn over Goede Doelenweken in de Brabantse Kempen.
...

AED en reanimatie (herhalings) cursus 2023

22-05-2023

AED en reanimatie (herhalings) cursus 2023   ** Binnenkort worden er weer AED/reanimatie cursussen gegeven **   Wat is een AED en waarom is een cursus belangrijk?   Zoals u wellicht weet, hangen er verspreid in Duizel 10 AED’s en 1 bij DOSKO. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een klein, draagbaar en gemakkelijk te bedienen apparaat, dat kan worden gebruikt bij een persoon met een circulatie-(hart)stilstand. Door middel van de ...

...

Goede Doelen Week Eersel weer groot succes!

22-05-2023

Goede Doelen Week Eersel weer groot succes!   De Goede Doelen Week die in de week van maandag 11 t/m zaterdag 15 april heeft plaats gevonden, heeft weer een mooi resultaat opgeleverd voor de 19 deelnemende goede doelen!   Dit jaar hebben we in de hele gemeente Eersel ruim € 97.285,- opgehaald ! In Duizel is hiervan in totaal € 9.218,69 opgehaald !   Onze dank gaat op de eerste plaats uit naar alle donateurs in de gemeente Eersel, waarvan ...

...

Moaten Toernooi 2023

22-05-2023

Mis het niet: Allround coverband Driven live in Duizel!   Beste dorpsgenoten,   Op vrijdagavond 9 juni organiseren we in ons mooie dorp Duizel een avond om nooit te vergeten! Met niet alleen twee nieuwe toernooien voor teams van 35+ en 45+, maar ook livemuziek van top allround coverband Driven.   De entree is gratis en de drankjes lekker scherp geprijsd. Of je nou van voetbal houdt of niet, iedereen is van harte welkom.     Met een repe...

...

Meidans 2023

22-05-2023

  Meidans 2023 1ste Pinksterdag 28 mei Adres:Beeld en Tuin St Janstraat 68 Duizel Tijd: 13.00 tot 17.00 Entree:10 euro, kinderen tot 12 jaar 5 euro Kaartjes aan de kassa waar je ook een plattegrond van de tuin krijgt.   Wat kun je verwachten? In Meidans speelt beweging een belangrijke maar niet de enige rol. Ook muziek! En er zijn activiteiten waaraan je zelf kunt meedoen! Natuurlijk is er iets te eten en te drinken en gelegenheid ...

...

Spelregels plaatsing tekst op welkomborden

22-05-2023

Spelregels plaatsing tekst op welkomborden.  Zoals u ongetwijfeld is opgevallen zijn er enkele welkomborden in Duizel geplaatst waarop een tekst kan worden toegevoegd. Om een tekst te plaatsen zijn er wel enkele spelregels.  De tekst blijft in principe 2 weken op de borden staan Degene die als eerste een verzoek tot plaatsing in een bepaalde periode aanvraagt zal daarvoor ook als eerste in aanmerking komen. Prioriteit van plaatsing. Bij e...

ED regio nieuws

ZorgOmDuizel.png
deKempenOnline.png
EfkesDuyselen.png