Donk2_Duizel.png
Goede Doelen Week Eersel komt dichterbij
 
Binnenkort zal al weer de vijfde Goede Doelenweek in de gemeente Eersel plaatsvinden, te weten in de week ná Pasen, van dinsdag 11 t/m zaterdag 15 april.
Het is de zoveelste keer dat een bundeling van een aantal bekende landelijke goede doelen in de gemeente Eersel samen optrekken in één jaarlijkse collecteweek.
De versnippering van de vele afzonderlijke collectes is hiermee voor een groot deel teruggedrongen en de inwoners van de gemeente Eersel zijn inmiddels vertrouwd geraakt met deze gezamenlijke collecteweek.
 
Ondersteuning
Vele honderden collectanten uit de verschillende dorpen gaan zich hier weer voor inzetten en achter de schermen is er in de afgelopen tijd veel werk verricht ten einde een wederom succesvol verloop van de collecte te verzekeren.
Zo zijn er vele duizenden enveloppen en goede doelenlijsten gedrukt, die vervolgens verdeeld worden over alle dorpen en het buitengebied van de gemeente Eersel.
Die meer dan 8000 enveloppen zijn in de afgelopen maanden weer voorzien van informatieve inhoud door cliënten van D'n Grote Aard te Eersel en Initiatief Thuis in Oers te Oerle.
Al vanaf het begin van de Goede Doelenweek kan de organisatie gebruik maken van de welkome ondersteuning van deze instellingen en daarvoor zijn wij dan ook zeer erkentelijk.
 
Verdeling over dorpen
Van alle enveloppen krijgt Eersel dorp de grootste bulk toebedeeld: ruim 4500 adressen krijgen een envelop van de GDW in de bus.
De overige 4000 enveloppen gaan naar Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre en Knegsel.
De plaatselijke coördinatoren zorgen dat het collectemateriaal, enveloppen, bussen, pasjes, etc. bij de collectanten terecht komen, die vervolgens hun werk kunnen gaan doen in de verschillende wijken.
 
Meer Goede Doelenweken in de Kempen
Eind 2018 namen coördinatoren van verschillende collectes het initiatief tot de oprichting van de Stichting Goede Doelenweek Eersel, waarna de eerste gezamenlijke collecte plaatsvond in het voorjaar van 2019, die onmiddellijk een succes bleek. In de afgelopen jaren is deze formule steeds meer ingeburgerd geraakt, met steeds mooie resultaten als gevolg.
In de naburige gemeentes is dit dan ook niet onopgemerkt gebleven en inmiddels hebben organisatoren in Bergeijk, Bladel en Reusel ook besloten dit jaar voor een dergelijke opzet te kiezen, geïnspireerd door het voorbeeld van Eersel.
Er zal dit jaar in de diverse plaatselijke en regionale bladen dus veel te lezen en horen zijn over Goede Doelenweken in de Brabantse Kempen.
...

DOT 2024; opentuinroute in Duizel

04-05-2024

DOT 2024; opentuinroute in Duizel   In het weekend van 1 en 2 juni is er weer een opentuinroute in Duizel. Dit keer zijn er drie tuinen in Duizel, variërend van bloementuin, parkje, tuinen met vijvers zijn alleen al door hun ligging de moeite waard om te bezoeken. Het weidse platteland van de Kempen vormt soms een boeiende achtergrond. Steeds vindt U enthousiaste tuinbezitters die vol passie over hun tuin kunnen vertellen. De tuinen zijn op...

...

Oproep standhouders feelgoodmarket

04-05-2024

Oproep standhouders feelgoodmarket   In het weekend van 13-14 en 15 september 2024 viert onze vereniging haar 60 jarig jubileum. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een groot een jubileumconcert. Voor de zondag hebben we in gedachten om een leuke middag voor de gehele Duizelse gemeenschap te organiseren met daarbij een feelgoodmarket.   Behalve lekker weer hebben we daar de hulp en deelname van mensen buiten de vereniging bij nodig. Het is ...

...

Koffie en cake met de dorpsraad

04-05-2024

Koffie en cake met de dorpsraad   Hallo dorpsgenoten. Even voorstellen. Wij zijn de dorpsraad van ons mooie Duizel: Frans Renders, Aukje Plas, Xander Koolen en Jaap Leeflang.   Als dorpsraad vormen we de schakel tussen het dorp en de gemeenteraad Eersel. Onze missie is een leefbaar en toekomstbestendig Duizel. Tot nu toe zijn we vooral op de achtergrond bezig met allerlei zaken zoals: woonbeleid, Eindhoven airport, verkeersveiligheid etc. ...

...

Openluchtmis Sint-Jansfeest naar Duysels Huys

04-05-2024

  Openluchtmis Sint-Jansfeest naar Duysels Huys   Dit jaar is er in Duizel weer een Sint-Jansmis op 30 juni. Omdat er geen reguliere missen meer in Duizel zijn, hebben we samen met de parochie besloten om in het Duysels Huys de Sint-Jansmis te houden. Het Duysels Huys wordt speciaal in stand gehouden door de familie van der Leegte om onder andere toch Diensten in Duizel te kunnen houden.   Geen openluchtmis aan de kiosk dus, maar wel in on...

...

De gemeente op bezoek

04-05-2024

De gemeente op bezoek Maandag 13 mei komt wethouder Kraaijeveld, samen met een aantal ambtenaren van de gemeente, langs voor een zogeheten dorpsschouw. Dit houdt in dat wij samen met hen een ronde door het dorp maken waarbij we zaken in de openbare ruimte onder de aandacht kunnen brengen.   Zijn er dingen in Duizel waarvan u denkt: “Daar moet de gemeente echt eens naar kijken!” dan is dit uw kans om het hen te laten weten. Stuur een beri...

ED regio nieuws