Donk2_Duizel.png

Wie niet naar De Bonte  Avond is geweest, heeft wat gemist!

Bonte Avond 28 januari 2023 in De Zwetsdonk, Duizel.

De Bonte avond ofwel Zwetsavond met een 55-jarige Carnavalsvereniging was een geweldig leuke avond en dus een groot succes. Alle bezoekers (er mochten er wel wat meer zijn) waren heel enthousiast. Er heerste een echte carnavalssfeer.

Een grote bijdrage hieraan gaven Ger en John Cox. Zij stonden op wacht in een mooi tenue , tot het ‘gezwets ‘ zou beginnen. Maar dat was al begonnen toen zij begonnen te praten!

Na het openingswoord van de voorzitter (Frank Bierens) trad De ‘Joostieband’ als eerste op.

 De prins moest er wel even aan geloven en laten zien dat hij wel wat kon: houthakken op het podium! Goed gekeurd. Prins Joost en prinses Janneke stelden zich voor. Veel Duizelse mensen kenden ze nog niet, maar ze wonen toch al een paar jaar in ons dorp.

De dansmarietjes waren aan de beurt. Elf mooie dansmarietjes in een spiksplinter nieuwe outfit. En een goed optreden.

De vrienden van de prins traden op met het nog altijd  ’ijzersterke’  The Lion sleeps tonight.’ Het werd grappig uitgevoerd.

Toen zaten daar, stel je voor, twee jagers met geweer en al op het podium: Pammetje en Sonja. Ze knalden er lustig op los. En namen de kantine van de tennisclub even op de hak: “aangeschoten”.

Het laatste optreden voor de pauze was van de ex-prinsen. Het leek wel of een verpleeghuis leeg was gelopen; rolstoelen, krukken, looprekjes, alles was nodig om de ex-prinsen, gestoken in armzalige  kleding, op het podium te krijgen. Maar toen ging het los. Zelfs borsten hingen buiten boord en waren niet meer op hun plek te krijgen. Tja, mannen!

Pauze met heel veel (goedkope) lotjes! Maar ook leuke prijzen.

En verder ging het weer. Met een show van de dansmarietjes. Veel geoefend, denk ik, want het was een prima uitvoering. Leuk om naar te kijken.

Bil Jart, de tonproater. Het is zes jaar geleden dat hij hier in de ton gestaan heeft. Voor een 55-jarige carnavalsvereniging wil hij nog wel een keer in de ton kruipen. En gras maaien, op het podium! Maar de onderkant van het gras is helaas toch altijd groter als je denkt. Ook blijkt Bil Jart een zeer slechtziende biljarter te zijn! Met de nodige gevolgen. In snel tempo vlogen de woordspelingen de zaal in.

Toen was het tijd voor Het Zwetslied. Iedere keer wordt het met groot enthousiasme uit volle borst meegezongen. Dat doet altijd goed.

Hanneke, Margreet, Marieke en Sofie, of wel ‘Jong Belegen’ (nou, in hun optreden alleen jong) waren de afsluiters van deze eerste Bonte Avond na corona. De ene playback show na de andere vloog als een wervelwind over het podium. Achter de coulissen moeten ze, met de snelle verkleedpartijen, net zo dubbel hebben gelegen als in de zaal.

Veel respect heb ik ook voor het Sigarenbandje (Losgiebentje?) De hele avond paraat zijn met vrolijke en gezellige muziek tussen de optredens door verhoogt de sfeer flink.

Het was een goed georganiseerde carnavaleske Bonte Avond.  Iedereen heeft er zeker van genoten! En een compliment voor de groep jongens, jeugd, die enthousiast waren maar ook op zijn tijd goed luisterden.

 

28 jan.2023

Antoinette Koolen van der Velden

...

AED en reanimatie (herhalings) cursus 2023

22-05-2023

AED en reanimatie (herhalings) cursus 2023   ** Binnenkort worden er weer AED/reanimatie cursussen gegeven **   Wat is een AED en waarom is een cursus belangrijk?   Zoals u wellicht weet, hangen er verspreid in Duizel 10 AED’s en 1 bij DOSKO. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een klein, draagbaar en gemakkelijk te bedienen apparaat, dat kan worden gebruikt bij een persoon met een circulatie-(hart)stilstand. Door middel van de ...

...

Goede Doelen Week Eersel weer groot succes!

22-05-2023

Goede Doelen Week Eersel weer groot succes!   De Goede Doelen Week die in de week van maandag 11 t/m zaterdag 15 april heeft plaats gevonden, heeft weer een mooi resultaat opgeleverd voor de 19 deelnemende goede doelen!   Dit jaar hebben we in de hele gemeente Eersel ruim € 97.285,- opgehaald ! In Duizel is hiervan in totaal € 9.218,69 opgehaald !   Onze dank gaat op de eerste plaats uit naar alle donateurs in de gemeente Eersel, waarvan ...

...

Moaten Toernooi 2023

22-05-2023

Mis het niet: Allround coverband Driven live in Duizel!   Beste dorpsgenoten,   Op vrijdagavond 9 juni organiseren we in ons mooie dorp Duizel een avond om nooit te vergeten! Met niet alleen twee nieuwe toernooien voor teams van 35+ en 45+, maar ook livemuziek van top allround coverband Driven.   De entree is gratis en de drankjes lekker scherp geprijsd. Of je nou van voetbal houdt of niet, iedereen is van harte welkom.     Met een repe...

...

Meidans 2023

22-05-2023

  Meidans 2023 1ste Pinksterdag 28 mei Adres:Beeld en Tuin St Janstraat 68 Duizel Tijd: 13.00 tot 17.00 Entree:10 euro, kinderen tot 12 jaar 5 euro Kaartjes aan de kassa waar je ook een plattegrond van de tuin krijgt.   Wat kun je verwachten? In Meidans speelt beweging een belangrijke maar niet de enige rol. Ook muziek! En er zijn activiteiten waaraan je zelf kunt meedoen! Natuurlijk is er iets te eten en te drinken en gelegenheid ...

...

Spelregels plaatsing tekst op welkomborden

22-05-2023

Spelregels plaatsing tekst op welkomborden.  Zoals u ongetwijfeld is opgevallen zijn er enkele welkomborden in Duizel geplaatst waarop een tekst kan worden toegevoegd. Om een tekst te plaatsen zijn er wel enkele spelregels.  De tekst blijft in principe 2 weken op de borden staan Degene die als eerste een verzoek tot plaatsing in een bepaalde periode aanvraagt zal daarvoor ook als eerste in aanmerking komen. Prioriteit van plaatsing. Bij e...

ED regio nieuws

ZorgOmDuizel.png
deKempenOnline.png
EfkesDuyselen.png