Duizel_ZW1.png

Wie niet naar De Bonte  Avond is geweest, heeft wat gemist!

Bonte Avond 28 januari 2023 in De Zwetsdonk, Duizel.

De Bonte avond ofwel Zwetsavond met een 55-jarige Carnavalsvereniging was een geweldig leuke avond en dus een groot succes. Alle bezoekers (er mochten er wel wat meer zijn) waren heel enthousiast. Er heerste een echte carnavalssfeer.

Een grote bijdrage hieraan gaven Ger en John Cox. Zij stonden op wacht in een mooi tenue , tot het ‘gezwets ‘ zou beginnen. Maar dat was al begonnen toen zij begonnen te praten!

Na het openingswoord van de voorzitter (Frank Bierens) trad De ‘Joostieband’ als eerste op.

 De prins moest er wel even aan geloven en laten zien dat hij wel wat kon: houthakken op het podium! Goed gekeurd. Prins Joost en prinses Janneke stelden zich voor. Veel Duizelse mensen kenden ze nog niet, maar ze wonen toch al een paar jaar in ons dorp.

De dansmarietjes waren aan de beurt. Elf mooie dansmarietjes in een spiksplinter nieuwe outfit. En een goed optreden.

De vrienden van de prins traden op met het nog altijd  ’ijzersterke’  The Lion sleeps tonight.’ Het werd grappig uitgevoerd.

Toen zaten daar, stel je voor, twee jagers met geweer en al op het podium: Pammetje en Sonja. Ze knalden er lustig op los. En namen de kantine van de tennisclub even op de hak: “aangeschoten”.

Het laatste optreden voor de pauze was van de ex-prinsen. Het leek wel of een verpleeghuis leeg was gelopen; rolstoelen, krukken, looprekjes, alles was nodig om de ex-prinsen, gestoken in armzalige  kleding, op het podium te krijgen. Maar toen ging het los. Zelfs borsten hingen buiten boord en waren niet meer op hun plek te krijgen. Tja, mannen!

Pauze met heel veel (goedkope) lotjes! Maar ook leuke prijzen.

En verder ging het weer. Met een show van de dansmarietjes. Veel geoefend, denk ik, want het was een prima uitvoering. Leuk om naar te kijken.

Bil Jart, de tonproater. Het is zes jaar geleden dat hij hier in de ton gestaan heeft. Voor een 55-jarige carnavalsvereniging wil hij nog wel een keer in de ton kruipen. En gras maaien, op het podium! Maar de onderkant van het gras is helaas toch altijd groter als je denkt. Ook blijkt Bil Jart een zeer slechtziende biljarter te zijn! Met de nodige gevolgen. In snel tempo vlogen de woordspelingen de zaal in.

Toen was het tijd voor Het Zwetslied. Iedere keer wordt het met groot enthousiasme uit volle borst meegezongen. Dat doet altijd goed.

Hanneke, Margreet, Marieke en Sofie, of wel ‘Jong Belegen’ (nou, in hun optreden alleen jong) waren de afsluiters van deze eerste Bonte Avond na corona. De ene playback show na de andere vloog als een wervelwind over het podium. Achter de coulissen moeten ze, met de snelle verkleedpartijen, net zo dubbel hebben gelegen als in de zaal.

Veel respect heb ik ook voor het Sigarenbandje (Losgiebentje?) De hele avond paraat zijn met vrolijke en gezellige muziek tussen de optredens door verhoogt de sfeer flink.

Het was een goed georganiseerde carnavaleske Bonte Avond.  Iedereen heeft er zeker van genoten! En een compliment voor de groep jongens, jeugd, die enthousiast waren maar ook op zijn tijd goed luisterden.

 

28 jan.2023

Antoinette Koolen van der Velden

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslag Elite/Beloften Mannen

05-08-2023

Uitslag Elite/Beloften Mannen  ...

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslag Elite/Beloften Dames

05-08-2023

Uitslag Elite/Beloften Dames  ...

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslag Kempencup

05-08-2023

Uitslag van de Kempencup  ...

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslagen Stratenloop

05-08-2023

Hieronder staan de uitslagen van de stratenloop van zowel de 4 als de 10 km voor de vrouwen en voor de mannen. UItslah stratenloop 4 km Uitslag stratenloop 10 km          ...

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslag Ploegenkoers

05-08-2023

Uitslag Ploegenkoers  ...

ED regio nieuws

Geen feed gevonden
ZorgOmDuizel.png
deKempenOnline.png
EfkesDuyselen.png