Duizel_ZW1.png

Wie niet naar De Bonte  Avond is geweest, heeft wat gemist!

Bonte Avond 28 januari 2023 in De Zwetsdonk, Duizel.

De Bonte avond ofwel Zwetsavond met een 55-jarige Carnavalsvereniging was een geweldig leuke avond en dus een groot succes. Alle bezoekers (er mochten er wel wat meer zijn) waren heel enthousiast. Er heerste een echte carnavalssfeer.

Een grote bijdrage hieraan gaven Ger en John Cox. Zij stonden op wacht in een mooi tenue , tot het ‘gezwets ‘ zou beginnen. Maar dat was al begonnen toen zij begonnen te praten!

Na het openingswoord van de voorzitter (Frank Bierens) trad De ‘Joostieband’ als eerste op.

 De prins moest er wel even aan geloven en laten zien dat hij wel wat kon: houthakken op het podium! Goed gekeurd. Prins Joost en prinses Janneke stelden zich voor. Veel Duizelse mensen kenden ze nog niet, maar ze wonen toch al een paar jaar in ons dorp.

De dansmarietjes waren aan de beurt. Elf mooie dansmarietjes in een spiksplinter nieuwe outfit. En een goed optreden.

De vrienden van de prins traden op met het nog altijd  ’ijzersterke’  The Lion sleeps tonight.’ Het werd grappig uitgevoerd.

Toen zaten daar, stel je voor, twee jagers met geweer en al op het podium: Pammetje en Sonja. Ze knalden er lustig op los. En namen de kantine van de tennisclub even op de hak: “aangeschoten”.

Het laatste optreden voor de pauze was van de ex-prinsen. Het leek wel of een verpleeghuis leeg was gelopen; rolstoelen, krukken, looprekjes, alles was nodig om de ex-prinsen, gestoken in armzalige  kleding, op het podium te krijgen. Maar toen ging het los. Zelfs borsten hingen buiten boord en waren niet meer op hun plek te krijgen. Tja, mannen!

Pauze met heel veel (goedkope) lotjes! Maar ook leuke prijzen.

En verder ging het weer. Met een show van de dansmarietjes. Veel geoefend, denk ik, want het was een prima uitvoering. Leuk om naar te kijken.

Bil Jart, de tonproater. Het is zes jaar geleden dat hij hier in de ton gestaan heeft. Voor een 55-jarige carnavalsvereniging wil hij nog wel een keer in de ton kruipen. En gras maaien, op het podium! Maar de onderkant van het gras is helaas toch altijd groter als je denkt. Ook blijkt Bil Jart een zeer slechtziende biljarter te zijn! Met de nodige gevolgen. In snel tempo vlogen de woordspelingen de zaal in.

Toen was het tijd voor Het Zwetslied. Iedere keer wordt het met groot enthousiasme uit volle borst meegezongen. Dat doet altijd goed.

Hanneke, Margreet, Marieke en Sofie, of wel ‘Jong Belegen’ (nou, in hun optreden alleen jong) waren de afsluiters van deze eerste Bonte Avond na corona. De ene playback show na de andere vloog als een wervelwind over het podium. Achter de coulissen moeten ze, met de snelle verkleedpartijen, net zo dubbel hebben gelegen als in de zaal.

Veel respect heb ik ook voor het Sigarenbandje (Losgiebentje?) De hele avond paraat zijn met vrolijke en gezellige muziek tussen de optredens door verhoogt de sfeer flink.

Het was een goed georganiseerde carnavaleske Bonte Avond.  Iedereen heeft er zeker van genoten! En een compliment voor de groep jongens, jeugd, die enthousiast waren maar ook op zijn tijd goed luisterden.

 

28 jan.2023

Antoinette Koolen van der Velden

...

DOT 2024; opentuinroute in Duizel

04-05-2024

DOT 2024; opentuinroute in Duizel   In het weekend van 1 en 2 juni is er weer een opentuinroute in Duizel. Dit keer zijn er drie tuinen in Duizel, variërend van bloementuin, parkje, tuinen met vijvers zijn alleen al door hun ligging de moeite waard om te bezoeken. Het weidse platteland van de Kempen vormt soms een boeiende achtergrond. Steeds vindt U enthousiaste tuinbezitters die vol passie over hun tuin kunnen vertellen. De tuinen zijn op...

...

Oproep standhouders feelgoodmarket

04-05-2024

Oproep standhouders feelgoodmarket   In het weekend van 13-14 en 15 september 2024 viert onze vereniging haar 60 jarig jubileum. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een groot een jubileumconcert. Voor de zondag hebben we in gedachten om een leuke middag voor de gehele Duizelse gemeenschap te organiseren met daarbij een feelgoodmarket.   Behalve lekker weer hebben we daar de hulp en deelname van mensen buiten de vereniging bij nodig. Het is ...

...

Koffie en cake met de dorpsraad

04-05-2024

Koffie en cake met de dorpsraad   Hallo dorpsgenoten. Even voorstellen. Wij zijn de dorpsraad van ons mooie Duizel: Frans Renders, Aukje Plas, Xander Koolen en Jaap Leeflang.   Als dorpsraad vormen we de schakel tussen het dorp en de gemeenteraad Eersel. Onze missie is een leefbaar en toekomstbestendig Duizel. Tot nu toe zijn we vooral op de achtergrond bezig met allerlei zaken zoals: woonbeleid, Eindhoven airport, verkeersveiligheid etc. ...

...

Openluchtmis Sint-Jansfeest naar Duysels Huys

04-05-2024

  Openluchtmis Sint-Jansfeest naar Duysels Huys   Dit jaar is er in Duizel weer een Sint-Jansmis op 30 juni. Omdat er geen reguliere missen meer in Duizel zijn, hebben we samen met de parochie besloten om in het Duysels Huys de Sint-Jansmis te houden. Het Duysels Huys wordt speciaal in stand gehouden door de familie van der Leegte om onder andere toch Diensten in Duizel te kunnen houden.   Geen openluchtmis aan de kiosk dus, maar wel in on...

...

De gemeente op bezoek

04-05-2024

De gemeente op bezoek Maandag 13 mei komt wethouder Kraaijeveld, samen met een aantal ambtenaren van de gemeente, langs voor een zogeheten dorpsschouw. Dit houdt in dat wij samen met hen een ronde door het dorp maken waarbij we zaken in de openbare ruimte onder de aandacht kunnen brengen.   Zijn er dingen in Duizel waarvan u denkt: “Daar moet de gemeente echt eens naar kijken!” dan is dit uw kans om het hen te laten weten. Stuur een beri...

ED regio nieuws

Geen feed gevonden