Duizel_rotonde.png

Bent u mee geweest op wereldreis?

Bent u ook mee geweest op wereldreis? Nou ik wel. En nog wel met een nieuwe luchtvaartmaatschappij. Opgericht in 2022 in Duizel; FLY VLM. Nooit van gehoord?

Volharding Luchtvaart Maatschappij.

Gaat er een lichtje op? Ja inderdaad, meegegaan met onze eigen Duizelse muziekvereniging in De Smis. We werden ontvangen buiten bij de gate na eerst een hekkendoolhof doorgegaan te zijn. Aan de balie moesten we (mijn man en ik) onze tickets laten zien aan een van de stewardessen met een enorme bril! Ze wilde alles nauwgezet controleren. Ik mocht doorlopen maar mijn man werd er uit gepikt en aan de kant gezet want er klopte iets niet! Ze was er zeer resoluut in. Ik schrok een beetje want ik begreep niet wat er aan de hand was. Maar gelukkig kwam het snel allemaal goed. Het was een goed gelukte grap.

In de ‘vertrekhal’ moesten we wachten tot de gate open ging. We kwamen in een écht ‘vliegtuig’. Aan weerszijden van de zaal waren vliegtuigraampjes getekend op een heel lange rol behangpapier, die tegen de muur vastgemaakt was. Er liepen twee stewardessen rond die erg gedienstig waren en je, zo nodig, in de arm naar je stoel brachten. Maar ze keken ook heel nauw naar je bagage en als die te groot was moest je hem ‘afgeven’ of een ‘boete’ betalen!

De ‘eerste’ piloot kwam natuurlijk zijn passagiers welkom heten en vertellen waar de reis naar toe ging. We zouden op muzikale wijze echt de hele wereld over gaan. Het begon met de jongste muzikantjes. Fijn om te zien hoe zij zeer geconcentreerd op de dirigente letten. De muziek was leuk om te horen. Het ging ze goed af. Trotse muzikanten waren ze die een groot verdiend applaus kregen van ouders, opa’s, oma’s en alle bezoekers. En ook de dirigente verdiende niet minder.

Verder ging de reis, naar een ander continent. Nu met de drumbanband en ander slagwerk. Sjef v. L. was zeer geconcentreerd want hij had erg druk en vloog van het ene instrument naar het andere. Sjef ging helemaal op in de muziek. En alle passagiers genoten.

Daarna maakten we een tussenlanding en konden even van een lekker drankje genieten.

En weer verder ging de reis; de hele wereld rond, vrijwel alle continenten werden bezocht. Nu kwam het hele orkest, we zouden vroeger zeggen ‘de fanfare’ aan zijn trekken. Leuke, vrolijke muziek met veel bekende melodieën die soms uitnodigden om mee te zingen. Je werd er blij van.

En toen landde het vliegtuig en stonden we weer op eigen bodem. Einde van de reis. Maar er werd nog gezellig nagepraat. De eerste grote muziekuitvoering van De Volharding na coronatijd zat er op, zeer geslaagd. Het vraagt naar meer! En het verdient ook meer publiek!

Antoinette Koolen-van der Velden.(11-12-2022

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslag Elite/Beloften Mannen

05-08-2023

Uitslag Elite/Beloften Mannen  ...

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslag Elite/Beloften Dames

05-08-2023

Uitslag Elite/Beloften Dames  ...

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslag Kempencup

05-08-2023

Uitslag van de Kempencup  ...

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslagen Stratenloop

05-08-2023

Hieronder staan de uitslagen van de stratenloop van zowel de 4 als de 10 km voor de vrouwen en voor de mannen. UItslah stratenloop 4 km Uitslag stratenloop 10 km          ...

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslag Ploegenkoers

05-08-2023

Uitslag Ploegenkoers  ...

ED regio nieuws

Geen feed gevonden
ZorgOmDuizel.png
deKempenOnline.png
EfkesDuyselen.png