Donk2_Duizel.png

Achter de geraniums? Niet hier in Duizel!

 

In Brabant houden wij van gezelligheid en andere mensen ontmoeten. Dat is dan ook de reden dat het verenigingsleven volop bloeit. Zo is er in bijna ieder dorp ook een vereniging van senioren. Nou ja, senioren…, je kunt al lid worden vanaf 50 jaar. Wie noemt zich tegenwoordig dan al senior?

 

Maar het is wel de periode dat eventuele kinderen zo langzamerhand de deur uit zijn en je weer meer vrije tijd overhoudt en graag weer eens nieuwe mensen wilt leren kennen. Tijd hebt om activiteiten te ondernemen. Of vrijwilligerswerk wilt gaan doen.

 

 ‘Het zijn echt niet allemaal ouderen-activiteiten die we organiseren’. ‘Men denkt al gauw aan bingo-middagen en de drie k’s van kaarten, kienen en keuvelen. Natuurlijk doen we dat ook wel.

Maar daarnaast houden we voorlichtingsbijeenkomsten over van alles en nog wat, hebben we een wandelgroep, een fietsgroep en we gaan elke maand samen eten. We zitten echt niet stil. We maken ook uitstapjes met de bus en gaan bij bedrijven op bezoek die een rondleiding geven. We peilen de behoeften bij leden en spelen daar op in. Dit jaar zijn we met de busreis naar de havens van Rotterdam geweest en naar de 4 sluizentocht van Maastricht.

En we doen meer, namelijk ‘Bewegen voor ouderen’, ‘Koersballen’. Voor het komende jaar gaan we nieuwe activiteiten opzetten, maar daar komen we later op terug.

 

‘Naast het organiseren van ontmoeting tussen de leden, zorgen we er ook voor dat we leden praktisch kunnen helpen. Er zijn vrijwilligers die kunnen ondersteunen bij aanvragen van materialen in het kader van de Wmo. ‘Het komt erop neer dat we er met elkaar iets gezelligs, maar ook nuttigs van willen maken.

Iets willen betekenen voor elkaar, verbonden zijn.’ Kijk maar naar afgelopen zomer ‘Duizel Connect’ waar we onderdeel van waren.

 

Wij Seniorenvereniging Duizel zijn onderdeel van koepelorganisatie KBO-Brabant (120.000 leden in heel Brabant). De ‘K’ is al lang niet meer van Katholiek. ‘We delen wél de onderliggende waarde van naar elkaar omzien. KBO vertalen we tegenwoordig naar als Kom Bij Ons’.

‘Voor een lage contributie van 20 euro ben je al lid. Dan kun je meedoen aan alle lokale activiteiten (voor sommige activiteiten wordt nog een extra bijdrage gevraagd, bijvoorbeeld excursies), gebruik maken van de hulp, uitdagend vrijwilligerswerk doen en profiteren van extra voordelen van de koepelorganisatie KBO-Brabant. Die biedt onder andere ledenvoordelen bij (zorg)verzekeringen, gratis juridisch advies, gratis woonadvies, geeft het ledenmagazine Ons uit en behartigt de belangen van 50+ers op provinciaal en landelijk niveau op het gebied van pensioenen, zorg/wonen, mobiliteit en welzijn.’

 

En als je vindt dat je nog niet toe bent aan zulk verenigingsleven, kun je de ‘senioren’ ook helpen door voorlopig steunend lid te zijn.

 

Lidmaatschapsgeld vergoed
Ben je aanvullend verzekerd bij VGZ of CZ (via de collectiviteitsverzekering van KBO-Brabant), dan krijg je bovendien dit lidmaatschapsgeld (tot 20 euro) retour. Ieder jaar weer. Dus ben je nog van plan om een keuze te maken voor een andere ziektekostenverzekering, kijk dan ook eens op de websites van deze twee. Om het lidmaatschap vergoed te krijgen moet je die dus wél afsluiten via de collectiviteit van KBO-Brabant.

 

Je bent van harte welkom bij KBO Seniorenvereniging Duizel.

 

Het bestuur KBO Seniorenvereniging Duizel

Cor Kox,                 Kerkakkers 27,       Tel.: 06-53351950

Frans Mollen,        Van Tuijlhof 2,       Tel.: 06-44318158

Theo Tinnemans,   Kempstraat 2,        Tel.: 06-36469385

Nellie Bierens,       Gildestraat 8,         Tel.: 06-52559543

Anke Jansen           Kruistraat 6,          Tel.: 06-23171010

...

AED en reanimatie (herhalings) cursus 2023

22-05-2023

AED en reanimatie (herhalings) cursus 2023   ** Binnenkort worden er weer AED/reanimatie cursussen gegeven **   Wat is een AED en waarom is een cursus belangrijk?   Zoals u wellicht weet, hangen er verspreid in Duizel 10 AED’s en 1 bij DOSKO. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een klein, draagbaar en gemakkelijk te bedienen apparaat, dat kan worden gebruikt bij een persoon met een circulatie-(hart)stilstand. Door middel van de ...

...

Goede Doelen Week Eersel weer groot succes!

22-05-2023

Goede Doelen Week Eersel weer groot succes!   De Goede Doelen Week die in de week van maandag 11 t/m zaterdag 15 april heeft plaats gevonden, heeft weer een mooi resultaat opgeleverd voor de 19 deelnemende goede doelen!   Dit jaar hebben we in de hele gemeente Eersel ruim € 97.285,- opgehaald ! In Duizel is hiervan in totaal € 9.218,69 opgehaald !   Onze dank gaat op de eerste plaats uit naar alle donateurs in de gemeente Eersel, waarvan ...

...

Moaten Toernooi 2023

22-05-2023

Mis het niet: Allround coverband Driven live in Duizel!   Beste dorpsgenoten,   Op vrijdagavond 9 juni organiseren we in ons mooie dorp Duizel een avond om nooit te vergeten! Met niet alleen twee nieuwe toernooien voor teams van 35+ en 45+, maar ook livemuziek van top allround coverband Driven.   De entree is gratis en de drankjes lekker scherp geprijsd. Of je nou van voetbal houdt of niet, iedereen is van harte welkom.     Met een repe...

...

Meidans 2023

22-05-2023

  Meidans 2023 1ste Pinksterdag 28 mei Adres:Beeld en Tuin St Janstraat 68 Duizel Tijd: 13.00 tot 17.00 Entree:10 euro, kinderen tot 12 jaar 5 euro Kaartjes aan de kassa waar je ook een plattegrond van de tuin krijgt.   Wat kun je verwachten? In Meidans speelt beweging een belangrijke maar niet de enige rol. Ook muziek! En er zijn activiteiten waaraan je zelf kunt meedoen! Natuurlijk is er iets te eten en te drinken en gelegenheid ...

...

Spelregels plaatsing tekst op welkomborden

22-05-2023

Spelregels plaatsing tekst op welkomborden.  Zoals u ongetwijfeld is opgevallen zijn er enkele welkomborden in Duizel geplaatst waarop een tekst kan worden toegevoegd. Om een tekst te plaatsen zijn er wel enkele spelregels.  De tekst blijft in principe 2 weken op de borden staan Degene die als eerste een verzoek tot plaatsing in een bepaalde periode aanvraagt zal daarvoor ook als eerste in aanmerking komen. Prioriteit van plaatsing. Bij e...

ED regio nieuws

ZorgOmDuizel.png
deKempenOnline.png
EfkesDuyselen.png