Duizel_ZO4.png

Het is nog net geen Glow. Voor één avond staat Duizel deze woensdag tussen kerst en oud en nieuw volop in de spotlights. Althans, voor de Duizelnaren zelf. Georganiseerd door inwoners uit het dorp, samen.

Langs de 2,5 kilometer lange wandelroute klinkt muziek. Op vier plaatsen zijn winterse hapjes en drankjes te krijgen. En er zijn vooral heel veel lichtjes.

De meeste huizen hebben wel iets staan: vrolijk knipperende lichteffecten, lampen aan een dak die steeds van kleur veranderen, hele grote en hele kleine verlichte kerstbomen, een sneeuwpop die staat te zwaaien, kaarsjes, vuurkorven. Zelfs de wandelaars geven soms licht: kinderen met lichtgevende schoenen, halsbanden met lampjes voor de hondjes.

Alles uit de kast
De leerlingen van basisschool St. Jan kregen eerder allemaal een lampion mee naar huis, die ze tijdens de wandeling gebruiken. Plaatsgenoten werden opgeroepen met de leus: Hé Doede Mee. Wiens huis grenst aan de wandelroute, kreeg het verzoek om alles uit de kast of van de zolder te halen. Om huis, tuin, en straat te versieren met zoveel mogelijk lichtjes. Zo zorgen de Duizelnaren samen voor een sfeervolle route. Er is geen start of eindpunt, iedereen begint gewoon met wandelen vanaf de plek waar hij woont. Dat maakt de avond voldoende coronaproof.

Het idee voor Duizel by Light kwam van Ruben de Haas (31). Hij woont pas een jaar in Duizel. Toen hem in het buurtkrantje Efkes Duyselen werd gevraagd wat hij nog mist in Duizel, vertelde hij dat hij graag een lichtjesroute wilde organiseren. Drie dagen later zaten Marlène Kox (51), Frank Wintermans (53) en de rest van het comité - die in Duizel wel vaker wat organiseren - bij elkaar. De Haas lichtte zijn idee toe, en er werd een plan de campagne gemaakt.

Woensdagochtend namen ze samen met burgemeester Wim Wouters en Visit Eersel-manager Jim Steenbakker een promotiefilmpje op. Om reclame te maken voor Goede Voornemens: een initiatief om de coronagelden, die de gemeente heeft ontvangen van het Rijk, te gebruiken voor dingen die nog wel mogelijk zijn.

Verbondenheid
Marlène Kox wordt blij van de verbondenheid: ,,Al deze mensen willen hier samen een leuke avond van maken. Ze spraken elkaar aan: ‘Heb jij nog lampjes voor mij? O ja, ik heb nog wel iets, ik zet het wel in de buurtapp.’” Het mooist versierde huis krijgt een prijs.

Frank Wintermans rijdt rond met zijn uitbundig verlichte tractor. Achterop staat een aggregaat. Die voedt de lampjes en de muziekinstallatie met de enorme boxen. Zijn dochter Lexi, die bij het Vennenbos werkt, mocht de elfenpakken lenen die ze aanhebben. Met de microfoon in de hand wordt luid verslag gedaan van de happening. Kinderen mogen toeteren.


Het is niet koud, alleen een beetje miezerig. Marlène Kox: ,,Wij zijn niet van suiker in Duizel. Mensen komen toch wel.” Na het eten gaan inderdaad steeds meer mensen op stap. Drie moeders met hun kinderwagens komen samen aangelopen. De kindjes krijgen een koekje, en de moeders genieten van een beker glühwein.

Bron: Eindhovens Dagblad Natalie Buijs 29-12-21

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslag Elite/Beloften Mannen

05-08-2023

Uitslag Elite/Beloften Mannen  ...

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslag Elite/Beloften Dames

05-08-2023

Uitslag Elite/Beloften Dames  ...

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslag Kempencup

05-08-2023

Uitslag van de Kempencup  ...

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslagen Stratenloop

05-08-2023

Hieronder staan de uitslagen van de stratenloop van zowel de 4 als de 10 km voor de vrouwen en voor de mannen. UItslah stratenloop 4 km Uitslag stratenloop 10 km          ...

...

Ronde van Duizel 2023 - Uitslag Ploegenkoers

05-08-2023

Uitslag Ploegenkoers  ...

ED regio nieuws

Geen feed gevonden
ZorgOmDuizel.png
deKempenOnline.png
EfkesDuyselen.png