Duizel_O1.png

Vanaf 3 maart vindt er weer bloedafname plaats in Dorpshuis de Smis. Vorig jaar, aan het begin van de coronacrisis, werden veel locaties voor bloedafname uit veiligheid voor patiënten en medewerkers gesloten. Later werd bekend dat de meeste locaties definitief dicht blijven voor bloedafname, zo ook Dorpshuis de Smis. In samenspraak met de gemeente Eersel, huisartsen, lokale afdelingen van de Katholieke Ouderenbond en de dorpsraden is nu bloedafname toch weer dichterbij mogelijk. In eerste instantie gaat het om een pilot die tot 1 juli duurt.

Voldoende bezetting
Bij De Bloedafname kunnen patiënten terecht met een aanvraagformulier of oproep om bloed te laten prikken van het Catharina Ziekenhuis, Diagnostiek voor U, Máxima Medisch Centrum en de Trombosedienst. De Bloedafname houdt de komende maanden bij of er voldoende patiënten naar de spreekuren komen. Is dat het geval? Dan blijft Dorpshuis de Smis open als locatie voor bloedafname. Bij te weinig bezetting kan anders besloten. Hierover heeft De Bloedafname nauw contact met de gemeente en de huisartsen.

Locaties en openingstijden
Naast Dorpshuis de Smis is ook op andere locaties in de regio vanaf de week van 1 maart weer bloedafname mogelijk. Hieronder staan de locaties en openingstijden:
 = Gemeenschapshuis De Rosdoek – Wintelre: dinsdag van 13.45 uur tot 14.45 uur.
 = Dorpshuis de Smis – Duizel: woensdag van 13.45 uur tot 14.45 uur.
 = Gemeenschapshuis De Höllekes – Steensel: in de oneven weken op donderdag van 13.45 uur tot 14.45 uur
 = MFA De Leenhoef – Knegsel: in de even weken op donderdag van 13.45 uur tot 14.45 uur

Nuchter bloedprikken
Een patiënt die nuchter bloed moet laten prikken mag vanaf 23.00 uur de avond van tevoren niet meer eten en alleen maar water drinken. Deze patiënten zullen niet tot de middag willen wachten op de bloedafname en kunnen daarom eerder op de dag al terecht op de locaties in Eersel, Hapert, Bladel of Veldhoven. Kijk voor de actuele openingstijden en het maken van een afspraak voor bloedafname op www.debloedafname.nl.

...

3e GoedeDoelenWeek Eersel in april a.s.

21-03-2021

In de week van maandag 12 april t/m zaterdag 17 april a.s. zal de GoedeDoelenWeek in de gemeente Eersel plaatsvinden.Het wordt al weer de derde gezamenlijke collecte van een aantal landelijke goede doelen in de zes dorpen van de gemeente Eersel.Om even het geheugen op te frissen: de vorige collecte was oorspronkelijk gepland voor beginapril 2020, maar werd vanwege het uitbreken van de corona-pandemie verschoven naar het einde van de zomervakantie. Die GoedeDoelenWeek is toen bijzonder goed uitgepakt met eenopbrengst van €80.000, en dat nog wel in coronatijd!   Wij gaan er vooralsnog van ui...

...

Media Ukkie Dagen bij de Bibliotheek

15-03-2021

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Kinderen beleven hier veel plezier aan en voor ouders geeft het af en toe een momentje voor zichzelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig. Daar krijgen ouders tijdens de Media Ukkie Dagen, van 26 maart t/m 2 april, volop tips en advies over. Webinar Mediaopvoeding van Denise BontjeIn dit webinar voor ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten staat m...

...

Bloedafname vanaf 3 maart weer mogelijk in Dorpshuis de Smis

03-03-2021

Vanaf 3 maart vindt er weer bloedafname plaats in Dorpshuis de Smis. Vorig jaar, aan het begin van de coronacrisis, werden veel locaties voor bloedafname uit veiligheid voor patiënten en medewerkers gesloten. Later werd bekend dat de meeste locaties definitief dicht blijven voor bloedafname, zo ook Dorpshuis de Smis. In samenspraak met de gemeente Eersel, huisartsen, lokale afdelingen van de Katholieke Ouderenbond en de dorpsraden is nu bloedafname toch weer dichterbij mogelijk. In eerste instantie gaat het om een pilot die tot 1 juli duurt. Voldoende bezettingBij De Bloedafname kunnen patiën...

...

Vervanging meetkastjes Meetnet Eersel

02-03-2021

Leverancier Intemo heeft de meetkasten vervangen, die in het kader van Meetnet Eersel doorlopend de luchtkwaliteit en geluidshinder meten op negen verschillende plekken in de gemeente Eersel. Er is geconstateerd dat er door sommige meetkasten steeds opvallende waarden geregistreerd werden (zeer hoog of zeer laag) of dat een waarde ontbrak. Waarschijnlijk omdat de signaalsterkte niet toereikend was. Om ervan zeker te kunnen zijn dat de waarden kloppen, zijn er naast de oude kasten nieuwe meetkasten opgehangen. Deze hebben twee nieuwe sensoren en een betere communicatie unit. Hierbij is verzeker...

...

Uren peuterprogramma gewijzigd

01-03-2021

Voor peuters in Eersel verzorgt Nummereen Kinderopvang het peuterprogramma (voorheen beter bekend als peuterspeelzaalwerk). Sinds 1 januari jl. is het aantal uren hiervan veranderd. Het peuterprogramma bestaat voortaan standaard uit twee dagdelen van vier uur (8.30 – 12.30 u) per week). Een gezamenlijke lunch maakt standaard onderdeel uit van het programma.Gelijke start op de basisschoolDe aanleiding van deze wijziging komt vanuit de overheid. Er wordt landelijk extra geïnvesteerd in voorschoolse educatie om kinderen zoveel mogelijk een gelijke start te geven op de basisschool. Daarom zijn gem...

...

Nieuw storingsnummer drukriolering buitengebied.

22-02-2021

Als u in het buitengebied van de gemeente Eersel woont bent u gewend om bij problemen en storingen met de drukriolering te bellen met de firma Markthorst uit Eersel.Vanaf 22 februari neemt de firma Remondis uit Eindhoven deze taken voor de gemeente Eersel over van de firma Markhorst.Tijdens kantoortijden kunt u zoals gebruikelijk een storing aan de drukriolering doorgeven aan de gemeente Eersel.Buiten kantoortijden kunt u de storingsdienst van de firma Remondis bereiken op telefoonnummer: 040-2516874. De firma Remondis maakt na 22 februari een eerste ronde langs alle drukrioolgemalen.Deze wor...

ED regio nieuws

 • Paarse basiliek in Oirschot als stil protest
  18 april 2021
  OIRSCHOT - Zo groot als de basiliek op de Oirschotse markt is, zo groot was de energie van de organisatie Samenloop voor Hoop Oirschot. Veerle Knol-van Rooy en Berdien van de Ven hebben namens die organisatie de basiliek afgelopen zaterdagavond in een lichtpaarse gloed gezet, verwijzend naar de kleur van de Samenloop.
 • Serenata Italiana vanaf de bloembak
  18 april 2021
  BERGEIJK-KNEGSEL - Op hun knieën op de rand van de bloembakken in de voortuin van Rob Willems en Anja Vriens uit Bergeijk, en voor de deur van Inge Boezer uit Knegsel, zingen Massimo en Graziano van ‘De Italianen’ meerstemmig, en met Italiaanse vurigheid een serenade.
 • Wielrenner zwaargewond door botsing op verkeersbord in Riethoven
  18 april 2021
  RIETHOVEN - Op de weg Volmolen in Riethoven is een wielrenner hard op een verkeersbord gebotst. Het slachtoffer raakte hierbij zwaargewond.
 • Drugsafval gedumpt in buitengebied Vessem
  18 april 2021
  VESSEM - In het buitengebied van Vessem is deze week drugsafval gedumpt. De politie kwam de dumping zaterdag op het spoor.
 • Test-plonzen in zwembad Kempervennen: ‘Ik denk even niet meer aan corona’
  17 april 2021
  WESTERHOVEN - Tropisch zwemparadijs in de Kempervennen opende voor het eerst in vier maanden weer de deuren, voor een testevenement met maximaal 100 zwemmers per shift. Ondanks het rustige decor was het voor de testzwemmers ouderwets genieten.
ZorgOmDuizel.png
deKempenOnline.png
EfkesDuyselen.png